Seznamte se ...

...aneb pohled pod vývojářskou pokličku

čtvrtek 2. dubna 2015

EDUMENU - nová úloha Řízení lidských zdrojů

 
Řízení lidských zdrojů je používáno u našich zákazníků již delší dobu, přesto dochází průběžně k jeho rozšiřování a obohacování o nové funkce. V poslední době byla  do podsystému Personalistka integrována  databáze  EDUMENU, která poskytuje více než 15 000 aktuálních nabídek kurzů a školení. A samozřejmě i řadu nástrojů souvisejících se vzděláváním zaměstnanců. Databázi EDUMENU využívá řada personálních systémů, její obsah aktualizuje firma Education, s.r.o.

EDUMENU je v dispozici v nabídce s názvem Kurzy, školení, vzdělávací akce. Uživatelé podsystému Personalistika tak mají možnost si prohlížet nabídky kurzů přímo v Orsoftu Open, nemusí je vyhledávat na internetu. Informace o kurzech  jsou však přístupné pouze pro čtení (nelze je aktualizovat).

Dříve, než se začne EDUMENU používat, je nutné si udělat import organizací a školení, která jsou k dispozici na webových stránkách EDUMENU. Zatím se import provádí v níže označených nabídkách, do budoucna uvažujeme o možnosti pravidelného automatického importu v nočních hodinách.




Pro EDUMENU je typická tato ikona:








Po importu je možné prohlížet jednotlivá školení a všechny informace se školením související přímo v Řízení lidských zdrojů.

 
Z každého školení (kurzu) je možné se prostřednictvím tlačítek Kompletní informace, Vyžádání informací, Objednat, Studium a Hotely dostat přímo na webové stránky Edumenu.cz. Z tohoto místa je také možné školení interaktivně objednat.
 
Orientaci v široké nabídce kurzů usnadňuje rozdělení na Kurzy na míru, Kurzy pro veřejnost, E-learning a Všechny kurzy. Dále je možné použít připravené filtry, které usnadňují výběr podle kategorie kurzu, termínu kurzu či výběr pouze z předem označených dodavatelů kurzů. Příklady připravených filtrů jsou zřejmé z následujícího obrázku:
 


V praxi bývá často zvykem, že jsou při výběru školení preferovány konkrétní školící firmy (například s dobrou dopravní dostupností). Proto existuje možnost si tyto školící organizace označit jako "preferované". Označení lze provést v seznamu organizací způsobem zřejmým z následujícího obrázku:
 
 
V seznamu školení lze zatrhnout položku s názvem "Jen vybrané organizace" - do přehledu školení a kurzů se dostanou pouze preferované školící organizace.


Automatický import vybraných školení z EDUMENU do Řízení lidských zdrojů se v současné době připravuje. Jakmile bude dokončen, dostane se konkrétní vybrané školení do plánovaných školení v Řízení lidských zdrojů automaticky a bude potřeba pouze doplnit účastníky školení.



Připravili: Václav Hovorka, Vladislava Dejmková




Žádné komentáře:

Okomentovat