Seznamte se ...

...aneb pohled pod vývojářskou pokličku

středa 31. prosince 2014

Maličkosti, které potěší

Dnes mám pro vás jen něco lehoučkého. Chtěla bych vás seznámit s několika drobnostmi, které vám mohou zpříjemnit práci.

V Orsoftu Open lze díky použité technologii mnohem snadněji používat tzv. grafické prvky - ikony, barvy, fonty, obrázky, fotografie. Používají se samozřejmě při návrhu a vlastním vytváření informačního systému, protože umožňují rychlejší a bezpečnější orientaci uživatele. Obrázky či fotografie však mohou být i součástí vašich dat. A v tomto případě záleží jen na vás, zda tuto možnost využijete.

Například v podsystému Personalistika mohou být informace o zaměstnanci doplněny  jeho fotografií. Pokud chcete tuto možnost využívat, stačí mít k dispozici fotografii zaměstnance v některém z elektronických formátů a uložit ji jednoduchým způsobem do elektronických dokumentů. Fotografie se automaticky dotahuje k základním identifikačním údajům zaměstnance a v seznamu jsou zaměstnanci s fotografií označeni ikonou fotoaparátu.

Takto uloženou fotografii však je možné využívat i dalším způsobem, například na některých tiskových výstupech. Na následujícím obrázku je ukázka sestavy Karta zaměstnance. Pokud má zaměstnanec přiřazenou fotografii, tiskne se automaticky i na této sestavě. Obdobně může být fotografie použita i pro další výstupy - například vizitky zaměstnanců.

Dalším grafickým prvkem, jehož využití záleží na uživateli, je logo firmy. Pokud chcete, aby logo vaší firmy bylo zobrazováno v Orsoftu Open a bylo součástí tiskových výstupů, stačí elektronickou podobu vašeho loga uložit do příslušného adresáře na serveru. Od této chvíle se bude logo zobrazovat v hlavičce každého tiskového výstupu.

Uživatelům Orsoftu Open může zjednodušit práci i jednoduchý přístup k informacím v různých webových rejstřících. Například v seznamu zaměstnanců se automaticky zobrazí červený vykřičník v prvním sloupci v případě, že je zaměstnanec v insolvenci. Podrobnější informace lze získat stisknutím klávesy s označením ISIR (insolvenční rejstřík) nebo EVUP (evidence úpadců).



Stejným způsobem se lze přistupovat k webovým rejstříkům z adresáře dodavatelů/odběratelů. V tomto případě je však nabídka ještě bohatší.

Připravila: Vladislava Dejmková, vedoucí úseku Vývoj ERP

Žádné komentáře:

Okomentovat