Seznamte se ...

...aneb pohled pod vývojářskou pokličku

pátek 4. července 2014

Jednoduchá navigace

Při prezentacích Orsoftu Open stále zdůrazňujeme, že dochází k významnému zjednodušení navigace v systému. Samozřejmě aniž by došlo k jakémukoliv omezení funkčnosti. Proti původnímu Orsoftu je to opravdu  výrazná změna! Na následujících obrázcích si můžeme porovnat nabídku podsystému Personalistika v původním a novém řešení:
 
 

A nyní důkaz toho, že i v novém Orsoftu Open zůstávají k dispozici v oblasti tabulek o zaměstnancích  všechny funkce. A jak bylo již v jednom příspěvku řečeno, všechny jsou přístupné pěkně z jednoho místa.


Seznam všech tabulek souvisejících se zaměstnancem je v horních dvou lištách a střídavě můžeme otvírat jednotlivé tabulky a pracovat s nimi. Existují zde dva režimy práce - viz spodní červený rámeček. První z režimů má zatím pracovní název SAM tj. zkratka ze slova samostatný. Tento režim si zvolíme tehdy, když chceme pracovat se záznamy o různých zaměstnancích v jedné tabulce. Druhý z pracovních režimů má pracovní název ZAV tj. zkratka ze slova závislý. Tento režim si zvolíme tehdy, když chceme pracovat se záznamy jednoho zaměstnance v různých tabulkách. Na první pohled je to možná složité, ale výhody každého režimu jsou zřejmé již po krátkém vyzkoušení.
 
Prakticky na stejném principu jsou uspořádány všechny číselníky používané v podsystému Personalistika.
 
 
V horní liště jsou jednotlivé oblasti, ve spodní liště jsou k dispozici záložky pro číselníky používané v konkrétní oblasti. Zde jsou všechny číselníky k dispozici na jednom místě, jejich obsah uvidíme hned po jednom kliknutí. Variantně lze k číselníkům přistupovat z ikony "Další" v aktualizaci konkrétní tabulky s údaji o zaměstnancích.
 
K vyšší přehlednosti nabídek vede i další změna. Tisky a funkce související s příslušnou tabulkou jsou přístupné z aktualizace prostřednictvím ikon "tiskárna" a "další". Co všechno můžeme najít pod ikonou "další" vidíme na následujícím obrázku z podsystému Doprava.



A čas, který ušetříte přehlednou navigací  v Orsoftu Open můžete věnovat třeba aktivnímu pobytu v přírodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat