Seznamte se ...

...aneb pohled pod vývojářskou pokličku

pátek 11. dubna 2014

Všechny informace o zaměstnanci na jednom místě

Také jste již slyšeli požadavek uvedený v nadpisu? Je to noční můra všech tvůrců typových řešení! Zákazník  většinou požaduje evidovat co nejvíce informací o zaměstnanci.  A v ideálním případě by měly být všechny informace k dispozici na jedné obrazovce! Vzhledem k rozměrům obrazovky počítače je dost nesplnitelné přání. Ale v okamžiku,  kdy je potřeba zjistit nějakou konkrétní  informaci o  zaměstnanci, se úhel pohledu mění. Právě tuto jednu konkrétní informaci je třeba zjistit co nejrychleji, nejlépe¨pouze  na jedno "kliknutí".

Jak jsme se s tímto požadavkem vypořádali v Orsoft Open? Inu, tak trochu jako chytrá horákyně.... Nejdříve ilustrační obrázek:
 

























Vlevo vidíte velmi jednoduchou nabídku podsystému Personalistika - prakticky pouze nabídku Zaměstnanec a Parametry. V nabídce Zaměstnanec se v horní části  zobrazí seznam zaměstnanců, uprostřed obrazovky na vodorovné liště je řada záložek, jejichž prostřednictvím je možné se "dostat" k dalším informacím o zaměstnanci. Informace o zaměstnanci jsou rozděleny do logických skupin - co skupina informací, to jedna záložka s názvem, charakterizujícím obsah skupiny. Po výběru konkrétní záložky se zobrazí detail obsahující další informace  o zaměstnanci z příslušné logické skupiny.

Jednoduché přepínání po záložkách umožňuje najít potřebné informace o konkrétním zaměstnanci, protože se stále jedná o téhož zaměstnance, kterého jsme si vybrali na začátku z úvodního seznamu. Základní identifikace zaměstnance (jméno, příjmení, osobní číslo - viz červený rámeček) zůstává stále viditelná a je společná pro všechny skupiny informací o zaměstnanci.

A když potřebujete přejít na "jiného zaměstnance", prostě se vrátí k výchozímu seznamu zaměstnanců.

Poznámka: Orientaci v logických skupinách informací o zaměstnanci vám usnadní názorné ikony.  Zkuste odhadnout, jaké informace se skrývají pod těmito ikonami?






Žádné komentáře:

Okomentovat