Seznamte se ...

...aneb pohled pod vývojářskou pokličku

pondělí 10. února 2014

Kdo má přístup do Orsoftu Open?


Osoby, které mají mít přístup do Orsoftu Open, musí existovat v tabulce s názvem Osoby. Do této tabulky je může zavést  pouze správce systému.

Osoba se může do systému přihlásit pouze tehdy, pokud je "aktivní" a má vyplněno buď Přihlašovací jméno (login) a Heslo nebo Přihlašovací jméno a Kontext uživatele v AD (AD kontext). Kontext je zapsán ve tvaru uživatel\doména a lze jej získat (automaticky doplnit) tlačítkem Získat AD kontext.



Při přihlášení přes login a heslo zadá uživatel pro vstup do systému login a heslo.


Přihlášení přes AD kontext probíhá tak, že při spouštění Orsoftu Open se zjistí aktuální AD kontext a ten se hledá v tabulce osob. Má-li některá osoba shodný kontext, je automaticky přihlášena a při přihlášení již nic nezadává.




Při přihlášení přes login a heslo zadá uživatel pro vstup do systému login a heslo.

Přihlášení přes AD kontext může sloužit pro přihlášení bez zadání loginu a hesla. Probíhá tak, že při spouštění Orsoftu Open se zjistí aktuální AD kontext a ten se hledá v tabulce osob. Má-li některá osoba shodný kontext, je automaticky přihlášena a při přihlášení již nic nezadává. Získání AD kontextu proběhne jednorázově kliknutím na tlačítko Získat AD konktext. Toto tlačítko je přístupné
pouze v editaci a pouze na záznamu odpovídajícímu aktuálně přihlášenému uživateli. Tlačítko má vlastní identifikátor funkce a lze jej tedy chránit přes objektovou ochranu. Identifikátor pro objektovou ochranu na funkci „Automatické získání AD contextu“ je: 'orsoft.o.admin.ziskatAD' (bez uvozovek).

Změna osobního hesla
Změnu vlastního osobního hesla pro přihlášení do Orsoft Open si může osoba mající přístup do Orsoftu Open provést kdykoliv na tomto místě:


Dnes samozřejmě  každý ví, že heslo je opravdu osobní věc a každý si drží své heslo v tajnosti.





Zvídavá otázka na závěr: Jak se do Orsoftu Open přihlásí jako první administrátor (správce systému)?

Žádné komentáře:

Okomentovat