Seznamte se ...

...aneb pohled pod vývojářskou pokličku

pátek 21. dubna 2017

Majetek Open v praxi

Koncem roku 2016 byl podsystém Majetek poprvé nasazen do praxe u pilotních zákazníků.  V podnikatelské sféře to byl implementován ve firmě Sapeli a Vebatrade, v rozpočtové sféře se stal součástí nové implementace informačního systému města Nejdek. První implementace přinesly samozřejmě řadu zajímavých poznatků a zkušeností, které se pozitivně promítly do nového softwarového řešení Majetku. V průběhu jara letošního roku je podsystém Majetek postupně nasazován u dalších uživatelů.

Inventury v Majetku
V rámci prvních implementací bylo „vyladěno“ nové řešení inventarizací založené na rozšířených inventurních souborech, ve kterých je uchováván stav v okamžiku založení (zahájení) inventury. Podklady pro inventuru i inventurní zápisy jsou nově zpracovávány právě z těchto zdokumentovaných stavů, a tak jsou tak k dispozici i zpětně. Samozřejmostí je výpis zjištěných rozdílů ve stavech a lokalizaci majetku. Vše je stejným způsobem připraveno pro dlouhodobý majetek i majetek drobný (Operativní evidenci).

Majetek a Informační systém katastru nemovitostí (ISKN)
Primárně pro rozpočtovou sféru, resp. města a obce, je k dispozici skupina úloh, která pracuje s daty informačního systému katastru nemovitostí (ISKN).  Majetek umí data, poskytnutá katastrálním úřadem ve standardizovaném formátu ISKN, nahrát do systému tak, aby byla k dispozici nejen pro prohlížení, ale také pro konkrétní porovnání stavu parcel v Majetku se stavem v katastru nemovitostí. Uživatel pak má možnost dát obě evidence do souladu.

Použití této skupiny úloh se předpokládá na městských a obecních úřadech, ale je možné ji využívat i v podnikatelské organizaci, pro kterou by to bylo zajímavé.



Nadstavbové úlohy Majetku
Z nadstavbových úloh je kromě Operativní evidence připraveno k nasazení také Plánování odpisů a Účtovací maska majetku.

Dobrá zpráva na závěr:
Z Majetku Open můžete účtovat buď do původního Finančního účetnictví (dávkově) nebo do nového Finančního účetnictví – podnikatelského i rozpočtového (interaktivně).  Jinak řečeno – nový Majetek Open můžete používat také  v kombinaci s původním IS Orsoft.

                                Připravil:  Rostislav Opršal

1 komentář:

  1. Investování do nemovitostí je tak složité, že se jím ani nezabývám. Raději obchoduju s bitcoiny. A také rád hraji v českých online kasinech. Líbí se mi jedna stránka - https://newcasino-cz.com - je tam poměrně hodně recenzí českých online kasin a často je sleduji. Třeba se vám to bude líbit taky?

    OdpovědětVymazat